ÆLDSTE

Old Boys

Filmen foregår på en engelsk kostskole for drenge, hvor det gælder om at være rigtig god til sport. Den splejsede Amberson kæmper for at finde sin plads, og det bliver ekstra svært for ham, da han skal hjælpe skolens ikke særligt romantiske sportshelt med en poetisk forførelse af datteren til skolens nye fransklærer. Amberson er selv forelsket og står usikkert mellem de to. Old Boys er en frisk nyfortolkning af Edmond Rostands klassiske skuespil Cyrano de Bergerac fra 1897.


96 minutter, danske undertekster


 

Lørdag den 9. oktober 2021

old boys.jpg
flyvende.jpeg
Greta.jpeg

Greta

I dokumentarfilmen 'Greta' følger vi Greta Thunberg helt fra hendes allerførste sit down-strejke for klimaet til talen i New York foran hele verdens politiske ledere. Det startede dengang 15-årige Greta stillede de voksne et meget enkelt spørgsmål: Hvis I ikke interesserer jer for planetens fremtid, hvorfor skal jeg så interessere mig for min skolegang? Gennem filmen kommer vi under huden på hende og bliver mindet om, at Greta også bare er en teenager fra Stockholm.

97 minutter, danske undertekster

Lørdag den 6. november 2021

Flugten over grænsen

Lige før julen 1943 bliver forældrene til Gerda (10 år) og Otte (12 år) anholdt. Skjult i kælderen finder Gerda og Otto to jødiske børn Sarah og Daniel. Deres forældre er blevet taget af nazisterne. Gerda og Otto skal hjem til tante Vigdis, som bor tæt på grænsen til Sverige.  Det bliver nu de to børns ansvar at skaffe Sarah og Daniel over grænsen. Den tur bliver både dramatisk og udfordrende for de 4 børn.


96 minutter, norsk tale og norske undertekster

Lørdag den 15. januar 2022

Flugten over grænsen.jpeg
Calamity Jane.jpeg
Loevernes-konge.jpeg

Løvernes konge 2019 besøg af Lars Thiesgaard, manden bag Pumbas stemme

Løveungen Simba er ved at lære rollen som dyrenes konge, fordi han skal overtage pladsen efter sin far, Mufasa. Livet er skønt og dejligt, når man er en lille løveunge, men alt bliver vendt på hovedet, da farbroren Scar myrder Mufassa for selv at blive konge. Scar sender Simba væk, og helt forladt, trist og alene, render han ind i vortesvinet Pumba og surikaten Timon. Livet er atter skønt med de to nye venner, men fortiden indhenter Simba, og snart må han vende tilbage. 


118 minutter, danske tale + 50 minutter med Lars Thiesgaard = 2 timer og 50  minutter

Lørdag den 26. februar 2022
 

Ternet Ninja 2

Så er Ternet Ninja tilbage – i ny uniform. Den kyniske legetøjsgigant Philip Eberfrø er ved at slippe for straf, og uskyldige børn er i fare. Jagten på hævn og retfærdighed genoptages sammen med 13 årige Aske.De bo hjælpes af Sirene og Askes papfar Jørn, der går all in på sin nyeste opfindelse: en fordøjelsesapp. Evigt lækkersultne Sune er også med - og selvfølgelig Askes onkel Stewart, der som altid spreder hygge i familien.


82 minutter, danske

Lørdag den 12. marts 2022
 

ternetninja2-plakat.jpeg